Beste ouders/verzorgers,

Zoals u weet bestaat onze vereniging uit een groep enthousiaste, betrokken maar vooral ook verantwoordelijke vrijwilligers. Ons doel is uw kind op zo’n goede en efficiënt mogelijke wijze zwemles aan te bieden, zodat uw kind, bij het behalen van het diploma, ook echt zwem veilig is. Uiteraard moet u hierbij rekening houden met het verschil tussen de diploma’s A, B en C.

De zwemdiploma’s A en B zijn al waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden.
Wij zijn er dan ook erg trots op dat wij de licentie van Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid hebben ontvangen. Dit is voor u een bewijs dat u kwaliteit van onze dienstverlening mag verwachten. Uiteraard doen wij er alles aan om deze kwaliteit te waarborgen.

Zonder andere zwemverenigingen of zwemorganisaties tekort te doen, zien wij echter grote verschillen in de eisen van het afzwemmen. Wij zien dan dat kinderen al mogen afzwemmen voor een diploma, terwijl er naar onze mening nog niet volledig wordt voldaan aan de eisen die bij dit diploma horen. Dit vinden wij een verontrustende ontwikkeling. Het gaat hier immers om de zwemveiligheid van uw kind. Omdat in de regel een kind geen zwembandjes meer draagt, na het behalen van het zwemdiploma A kunnen de gevolgen heel groot zijn.

Helaas heeft deze ontwikkeling ook gevolgen voor onze vereniging. U en uw kind gaat er logische wijze van uit, dat door het behalen van het diploma elders, hij of zij nu automatisch doorgaat voor het volgende diploma bij onze vereniging.

Om de kwaliteit van onze zwemlessen te kunnen waarborgen, hebben wij besloten dat wij vasthouden aan onze beoordelingen van de eisen van het zwemdiploma ABC. Dit betekent dat uw kind, ondanks dat het elders een diploma heeft behaald, zijn/haar lessen vervolgt in de oude groep van onze vereniging.

Wij begrijpen als dit voor u of het kind een teleurstelling is, maar nogmaals wij doen dit uit veiligheidsoverwegingen.

Zoals u van ons gewend bent, blijven wij de voortgang van uw kind iedere les nauwlettend volgen en plaatsen uw kind direct in de groep waar hij/zij het beste tot zijn/haar recht komt.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief, laat het ons dan weten. Wij staan u graag te woord.

Het zwemteam ABC van UZSC